Kristien Dieltiens
(auteur van De gouden bal, Olrac, Alles is Leander, Bang in het donker, Candide, De moedervlek, De nieuwe knecht van Sinterklaas, En de zee nam Eben mee, Ik ben een pleegkind, Zo rood als Kiki, Bloemen op de muur, Papinette, Met flaporen de wereld rond,...)

 
  LAATST VERSCHENEN BOEK:
De zomer van Gisteren & Pudding, uitgeverij De Eenhoorn
 


Hebt u ooit strips gelezen?

"Ja, alhoewel ik van mijn ouders geen strips mocht lezen (niet leerrijk genoeg). Ik had genoeg buurkinderen waar ik terecht kon. Ik heb vooral gekeken in strips. Vaak kreeg ik het hele boek niet gelezen, met een paar uitzonderingen, ik was vooral geboeid door de manier van tekenen en hoe emoties en bewegingen in beeld gebracht werden."

Wat is uw favoriete stripalbum, -stripfragment of -personage en waarom?
"Mijn toppers zijn in willekeurige volgorde:
1. Kuifje, vanwege de verfijnde, grafische uitwerking die in tegenstelling tot vele andere strips een grote rust uitstralen. Ik heb ook veel bewondering voor de research die Hergé deed voor zijn verhalen.
2. Lucky Luke: vanwege de humor en de heerlijke personages
3. Asterix en Obelix: ook vanwege de sterke verhalen met een knipoog naar het verleden, de beminnelijke figuren en de heerlijke humor. Misschien niet zo'n slecht idee voor onze politici voor ze met onderhandelen beginnen: verplicht een Asterix lezen. Kwestie van jezelf terug te leren relativeren. Tip: Asterix in Helvetië, wie het stukje brood in de kaaspot laat vallen krijgt tien stokslagen, wie het nog eens doet, honderd zweepslagen en wie weer in de fout gaat: met een molensteen rond hun nek het meer in."

LEES VERDER >