Kathy Pauwels
(auteur van Albert & Paola: 50 jaar lief en leed,...)

 
  LAATST VERSCHENEN BOEK:
Albert & Paola: 50 jaar lief en leed, uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts
 

Hebt u ooit strips gelezen?
"Ik lees al heel mijn leven strips. Vooral toen ik een tiener was, nu lees ik samen met mijn zoon Jef die 12 is. Daarna geven we ze door aan opa."

Wat is uw favoriete stripalbum, -stripfragment of -personage en waarom?
"Stripalbum: In 1977 was er een speciale uitgave van Suske en Wiske naar aanleiding van het Rubensjaar. Als Antwerpse was De Raap van Rubens toch wel een speciale uitgave om bij te houden. Ik las toen ik nog heel jong was het liefst Jommeke, Suske en Wiske, Kuifje, Kiekeboe, daarna Asterix en de avonturen van Nero en de avonturen van Blake en Mortimer.
Fragment: Ik vond het als tiener keer op keer de max dat als Lambik een compliment kreeg, hij telkens tegen Sidonie of Wiske zei: 'Zeg dat nog eens over dat ik zo onweerstaanbaar knap en intelligent ben.' In De Geverniste Vernepelingskes tekende Urbanus mij als naakt stripfiguur. Heel vreemd om jezelf in een stripverhaal getekend te zien. Ook karikaturen zoals die van Karl Meersman zijn kunstig.
Personage: Ik ben een absolute fan van Bobbie, de dappere hond van Kuifje. Sowieso heb ik tijdens het lezen van een strip altijd speciale aandacht voor de dieren die rond de hoofdpersonages hangen. Die kunnen soms lange tijd onzichtbaar rondlopen en dan ineens dapper of grappig uit de hoek komen."

Wat is de laatste strip die u hebt gelezen?
"Van de Prins geen Kwaad door Thierry Robberecht en De Avonturen van Urbanus: De Spacevarkens."

LEES VERDER >