Kaat Bollen
(auteur van Het schaamhaarboek,...)

 
  LAATST VERSCHENEN BOEK:
Het schaamhaarboek, uitgeverij Standaard Uitgeverij

WEBSITE:
www.de-meiboom.be
 


Hebt u ooit strips gelezen?

"Ik heb massa's strips verslonden in mijn jeugd, die uiteraard nog steeds bezig is. Mijn vader is namelijk een groot stripfanaat, en vanaf een jaar of vier werden wij dus, zeer gewillig, meegesleept naar stripbeurzen allerhande, zowel in Belgie als in Nederland. Voor we op vakantie vertrokken, werd er altijd een extra strips-inslaan-momentje gepland, zodat we met de vier kinderen ons zeker niet zouden vervelen tijdens de uren durende autorit.. Wat uiteraard toch nog altijd ruzie gaf, omdat er meestal gemeenschappelijke favoriete strips waren, waar net niet om gevochten werd."

Wat is uw favoriete stripalbum, -stripfragment of -personage en waarom?
"Zelf was ik vooral fan van Sam, de stoere garagemeid. Veel meer als Fanny is zij toch steeds een rolmodel geweest voor mij! En dat is ze nog wel altijd eigenlijk.. Moest ik ooit een dochter krijgen, ik sluit niet uit dat ik ze Sam noem. Niet alleen vrouwelijke striphelden kunnen mij trouwens boeien, ook Thorgal valt hier zeer in de smaak. Waarom is wel duidelijk denk ik!"

Wat is de laatste strip die u hebt gelezen?
"Door de laatste tijd zoveel te werken, is het helaas even geleden dat ik nog een strip gelezen heb.. Ik vermoed dat de laatste een van de recenste Kiekeboe-albums is geweest.. Maar daar doe ik op zich niet meer zo aan mee, vermits ik de nieuwe toch echt niet de kwaliteit van de oude vind halen. Helaas!"

LEES VERDER >