Hendrik Vos
(auteur van Besluitvorming in de Europese Unie. Een survival kit, Over de dynamiek van de politiek : een kwarteeuw politieke machtsverschuivingen, De impact van de Europese Unie : beleidsterreinen, strijdpunten en uitdagingen,...)

 
  LAATST VERSCHENEN BOEK:
Hoe Europa ons leven beïnvloedt, uitgeverij Standaard Uitgeverij

WEBSITE:
www.eustudies.ugent.be
 


Hebt u ooit strips gelezen?
"Ja, tuurlijk. Maar helaas veel te weinig om te kunnen zeggen dat ik zicht heb op het hele spectrum van de strips."

Wat is uw favoriete stripalbum, -stripfragment of -personage en waarom?
"Van Suske en Wiske over Jommeke tot Kiekeboe, ik heb er als kind (en eigenlijk ook later nog...) geweldig veel plezier aan beleefd. Wat later ook de Asterixen, de Blake en Mortimers, en recenter ook dingen van Dick Matena, zoals De Avonden."

Wat is de laatste strip die u hebt gelezen?
"De Teenloze Adelaar, van Christian Lax. Dat las ik in het begin van deze zomer."

Hebben strips ooit uw werk beïnvloed?
"In strips wordt in weinig woorden en in eenvoudige zinnetjes vaak veel gezegd. Dat is ook de manier waarop ik zelf probeer te schrijven, zowel columns als het zogezegd zwaardere academische werk. En daarvoor haal ik wel wat inspiratie uit kinderboeken, maar ook uit strips."

Zijn strips literatuur of entertainment?
"De beide, wellicht. Het hangt er ook wat vanaf. Jommeke en Kiekeboe zijn wellicht vooral entertainment, terwijl sommige projecten van Dick Matena echt inhaken op wereldliteratuur. En daartussen zit een hele reeks stripverhalen die een fraaie mix bieden van literatuur en entertainment. Stripverhalen vormen het bewijs dat beide zaken perfect kunnen samengaan."