Geertrui Daem
(auteur van De Meisjeskamer, Een vader voor Elisabeth, Zotverliefd, Troetel, Het Verdeelde Huis, Olympia, Koud, Ik bemin u bovenal, ,...)

 
  LAATST VERSCHENEN BOEK:
De Bedlegerige Roman, uitgeverij De Bezige Bij
 

Hebt u ooit strips gelezen?
"Zeker weten, vooral als kind, het waren ook de enige 'albums' die ik toen met mijn gespaarde 'zondag' kon kopen."

Wat is uw favoriete stripalbum, -stripfragment of -personage en waarom?
"Mijn favoriete album is het zwart-witverhaal van Corentin Feldoë, van Paul Cuvelier, verschenen begin jaren 1950. Het is een meesterwerk, iedere tekening is een kunstwerkje. Ik ontdekte (1962-63) op zolder bij mijn grootmoeder enkele losse, oude Kuifjes vermoedelijk van kort na de Tweede Wereldoorlog waarin het begin van Corentins avonturen en ik was daar helemaal ondersteboven van: zo mooi en ontroerend — dit is geen strip maar kunst! — dat ik op zoek ging naar het album
Toen ik het nergens vond, heb ik als twaalf-dertienjarige een brief naar de uitgeverij geschreven waarop ik nooit antwoord kreeg. Véél later kon ik het eerste Corentin-album in een antiquariaat aankopen, het pareltje siert nog altijd mijn boekenkast."

Wat is de laatste strip die u hebt gelezen?
"Biebel heb ik nog gelezen en sinsdien ben ik uitgestript — en dat terwijl mijn katten vroeger 'Strip' (ode aan de strip) en 'Strop' (vondeling uit Gent) heetten! — misschien moet ik de hedendaagse strip toch maar eens ontdekken?"

LEES VERDER >