Fiona Rempt
(auteur van de reeks Supervrienden, Ik moet zó nodig, Rico is niet bang, Lux, Kampioenen, Het Klokhuis boek over Kanker, de reeks Kinderen kijken,Jong, Feestjes voor beestjes...)

 
  LAATST VERSCHENEN BOEK:
Supervrienden, Eekhoorn is een held, uitgeverij Unieboek

WEBSITE:
www.fionarempt.nl
 


Hebt u ooit strips gelezen?

"Ja, veel."

Wat is uw favoriete stripalbum, -stripfragment of -personage en waarom?
"Asterix, Lucky Luke, Captain Blueberry en Thorgal. Ik houd van strips met humor en/of avontuur. Mijn favoriete stripserie is Asterix, vooral omdat het zo grappig is, maar ook de historische achtergronden vind ik leuk. Een van de grappigste Lucky Lukes vind ik Naijver in Painful Gulch."

Wat is de laatste strip die u hebt gelezen?
"Asterix en de Britten."

Hebben strips ooit uw werk beïnvloed?
"Ik denk het wel, want alles wat je meemaakt, hoort, ziet of leest beïnvloedt je werk als schrijver. Als kind las ik al graag strips, alles van Disney en ik was groot fan van Jan, Jans en de Kinderen. Ik heb zelf recent voor het eerst een kort stripscenario geschreven, voor een kinderboek van het Scheepvaartmuseum. Dat vond ik heel spannend. Eigenlijk verschilt het qua structuur niet veel van het schrijven/bedenken van een prentenboek. Je bedenkt zowel tekst als beeld en probeert het elkaar aan te laten vullen, zonder te veel overlappen."

Zijn strips literatuur of entertainment?
"Weet ik niet. Dat hangt waarschijnlijk af van de strip. Ik vind literatuur een lastig en beladen begrip. Ik heb ooit deze defenitie gehoord: Er is geen woord te veel. Volgens die definitie zouden strips zeker literatuur zijn. Zelf lees ik graag strips om te ontspannen of als ik te moe ben voor lange teksten, dus dat maakt het weer meer entertainment."