Do Van Ranst
(auteur van Wegwezen!, Kapitein Wibbo, Eline wordt een ster, Tobias en de meetjesmobiel, Een kikker om te kussen, Mombakkes, Kapitein Beaufort, Het helal knalt!, Ravenhaar, Moeders zijn gevaarlijk met messen, de reeks Dina, Zangzaad, Dun!,...)

 
  LAATST VERSCHENEN BOEK:
Showbizzkiss, uitgeverij Querido

WEBSITE:
www.dovanranst.com
 

Hebt u ooit strips gelezen?

"Als kind las ik niet vaak strips, maar als ik er las waren het Jommeke of Suske en Wiske. Naar mijn gevoel waren dat de enige striphelden die er bestonden. Beetje naïef natuurlijk."

Wat is uw favoriete stripalbum, -stripfragment of -personage en waarom?
"Dat was ongetwijfeld De Rosse Reus van Suske en Wiske. Ik kreeg die toen ik een jaar of acht was en ziek van school thuisbleef. Hij bleef jaren op mijn nachtkastje liggen en heb hem tot mijn achttiende jaarlijks wel een keer gelezen. Ik vond die reus zo ros en zo geweldig."

Wat is de laatste strip die u hebt gelezen?
"Behalve nu en dan een bladzijde in Humo heb ik sindsdien niks meer gelezen. Ik ben niet zo'n stripfanaat. Mijn zonen, Flor en Marcel, daarentegen wel. Maar ook zij zweren bij (vooral) Jommeke. Flor is er gek van, verzamelt ze. Enkele maanden geleden las ik er nog eentje uit, maar ik weet bij God niet meer welke."

Hebben strips ooit uw werk beïnvloed?
"Nee."

Zijn strips literatuur of entertainment?
"Ik ben er zeker van dat de stripkenner een paar literaire voorbeelden kan geven, maar ikzelf ben er niet genoeg van op de hoogte, maar ik besef zeker dat er heel wat kwaliteit op de markt is."