Dirk Bracke
(auteur van Als de olifanten vechten Back, Black, Blauw is bitter, Bracke for girls, Een lege brug, Een vlieg op de muur, Henna op je huid, Het engelenhuis, Straks doet het geen pijn meer, Vuurmeisje, Zij en haar,...)

 
  LAATST VERSCHENEN BOEK:
Catwalk, uitgeverij Davidsfonds

WEBSITE:
dirkbracke.davidsfonds.be
 


Hebt u ooit strips gelezen?

"Ik heb heel veel strips gelezen. Natuurlijk vooral toen ik klein was, maar ik denk dat ik tot mijn dertigste regelmatig een stripboek las."

Wat is uw favoriete stripalbum, -stripfragment of -personage en waarom?
"Toen ik klein was de strips van Nero, vooral omdat die luchtig waren. En dan vooral de figuur van Jan Spier. Als kleine jongen is dat iemand waar je naar opkijkt. Ik droomde dat ik ook zo sterk zou kunnen zijn. Ik dacht niet meteen een fragment te kunnen bedenken, maar op een vreemde manier denk ik nu aan een Nero-verhaal waarin een houthakker een atoom met een bijl wil splitsen en Nero die stiekem de pluim van een indiaan steelt (De Erfenis van Nero?). Maar ook wel Suske en Wiske, om dezelfde redenen wellicht."

Wat is de laatste strip die u hebt gelezen?
"Ik zou het niet echt meer weten.Ik veronderstel iets van Asterix omdat ik die op latere leeftijd nog las."

Hebben strips ooit uw werk beïnvloed?
"Nee, dat niet. Ik schrijf heel realistisch en over maatschappelijke onderwerpen. Niet meteen dingen die ik met een strip in verband breng."

Zijn strips literatuur of entertainment?
"Voor mij entertainment, maar daar is niets verkeerd mee, toch? Voor mij moet een strip zelfs ontspannend en liefst grappig zijn."