Dimitri Leue
(auteur van Even gelukkig. Over verliefden, de liefde en dan ook nog wat verdriet, Zarah of de vogels komen terug uit het Zuiden, Lodewijk de koningspinguïn, Gaande Weg, Don Kyoto, Appartemensen. Brooddoos, Prins Tsjaiko, Don Kyoto,...)

 
  LAATST VERSCHENEN BOEK:
Armandus de Zoveelste, uitgeverij Lannoo
"Zou heel mooi zijn als strip, denk ik"
 


Hebt u ooit strips gelezen?

"Ik ben een klassieke striplezer. Suske en Wiske, Jommeke, De Rode Ridder, Kiekeboe, Lucky Luke, Asterix, Kuifje, Piet Pienter en Bert Bibber,..."

Wat is uw favoriete stripalbum, -stripfragment of -personage en waarom?
"Mijn favoriete stripfiguur is Flip van Jommeke. Ik had zelf vroeger het kapsel van Jommeke en mijn beste vriend had donker haar. Ik kende zelfs een meisjestweeling. Maar wat ik echt graag had gehad was zo'n pratende papegaai. Flip heeft geen ingebouwde kwaliteitshumorfilter. Flip zegt wat er in hem opkomt. Soms zijn dat heel grappige dingen. Soms heel flauwe. Ik herken mij daar wel in. Als ik nu iets wil zeggen, denk ik soms: 'How, eerst even door de antiflipfilter.'"

Wat is de laatste strip die u hebt gelezen?
"De laatste strip die ik heb gelezen, is iets van Alex. Ik heb tweedehands zo'n dertigtal Alex-stripboeken gekocht. Mijn zoon leest heel graag strips en ik vond Alex dan nog iets educatiefs hebben."

Hebben strips ooit uw werk beïnvloed?
"In de laatste Kakkewietenvoorstelling in HETPALEIS (Apocalyps Wauw) speelde ik een kaal persoon die een Jommekespruik ophad. Waardoor de wereldhit ontstond: Wat is er mis met Jommeke? Hij kijkt een beetje pips. Meestal is hij toch opgewekt in zijn eigen strips. Wat er nu precies mis was met mijn personage, bleef onbeantwoord doordat de wereld verging."

Zijn strips literatuur of entertainment?
"Dat hangt van de strip af."