Corien Oranje
(auteur van Juf in de pan, Lief meisje - versjes en gebeden, Man of the match, Supersem!, Superridder!, Slaappoeder, Storm in bad, Een ongelukje kan gebeuren, De ontbijtclub, Top Secret, De voetbalclinic, Paard ontvoerd, De dag van de golven, De vreselijke verhuizing,...)

 
  LAATST VERSCHENEN BOEK:
Kampioen, uitgeverij Columbus

WEBSITE:
www.corienoranje.nl
 


Hebt u ooit strips gelezen?

"Natuurlijk heb ik strips gelezen! Lucky Luke, Robbedoes, Eppo, Kuifje, Asterix en Obelix en Suske en Wiske. Mijn favoriete personage is Obelix. Hij is niet de slimste, maar hij heeft iets heel ontwapenends. Hij geniet van alles wat hij doet. Het zou fijn zijn om op Obelix te lijken. Dat lijkt me heel overzichtelijk."

Wat is uw favoriete stripalbum, -stripfragment of -personage en waarom?
"Mijn favoriete album? Dat is Suske en Wiske en De Vogels der Goden. Dat speelt in Irian Jaya (nu Papua), waar wij in de jaren 1990 woonden. Het oerwoud, de Cessna's, boomhuizen, de cultuur — heel bijzonder om dat terug te zien als decor voor een Suske en Wiske-avontuur."

Wat is de laatste strip die u hebt gelezen?
"De laatste strip die ik heb gelezen moet een Suske en Wiske geweest zijn. Die worden hier thuis helemaal stukgelezen, dus het kaft zat er niet meer om."

Hebben strips ooit uw werk beïnvloed?
"Ik denk vooral bij de jongensboeken die ik heb geschreven, de 'jongens-vangen-boef-boeken' . Vooral in het begin zei mijn redacteur dat ik sommige bijpersonen uit mijn boeken te karikaturaal afschilderde. Het zou wel eens kunnen dat dat een beetje uit de stripwereld kwam. In de hoofdpersoon moet je je als lezer kunnen inleven (Suske en Wiske bijvoorbeeld), de bijpersonen zijn net een beetje té dom, té onnozel, té plat (Lambik, tante Sidonia, Jerom). Dat heeft een functie: als lezer ben jij slimmer, aardiger, socialer, net als de echte hoofdpersoon."

Zijn strips literatuur of entertainment?
"Net zoals bij boeken is het een prettige mix van beide."