Claire Polders
(auteur van Salto mortalen De verdwijning van Eva Zomers,De onfeilbare,...)

 
  LAATST VERSCHENEN BOEK:
Eeuwige kermis, uitgeverij De Geus

WEBSITE:
/www.clairepolders.com
 

Hebt u ooit strips gelezen?
"Ja, als kind was ik een alleslezer met een eigen boekenkast. De stripboeken waren echter van mijn broer en ik samen, wat ze voor mij bijzonder maakten. Die wereld deelden we met elkaar."

Wat is uw favoriete stripalbum, -stripfragment of -personage en waarom?
"Ik herinner me vooral onze enorme stapel Suske en Wiskes met hun oranje kaften en allitererende titels. Ik vond het prachtig dat die kinderen uit een gebroken gezin kwamen, een bizarre tante hadden en dat het toch allemaal heel gewoon leek. Ook nam een professor hen serieus en losten ze samen raadsels op; ik heb zeker vijftig van hun avonturen gelezen. Mijn favoriet: De Charmante Koffiepot."

Wat is de laatste strip die u hebt gelezen?
"Art Spiegelmans Maus. Ik heb het boek destijds gebruikt bij het schrijven van mijn scriptie over literatuur en de holocaust. Daarna heb ik alleen veel door Franse strips gebladerd; in Parijs woonde ik een poos op de Rue Dante, waar diverse stripwinkels zitten en dan blijf je wel eens plakken."

Hebben strips ooit uw werk beïnvloed?
"Vast wel, al kan ik niet aangeven hoe. Alles wat je als kind leest, beïnvloedt hoe je later schrijft, daar ben ik van overtuigd."

Zijn strips literatuur of entertainment?
"Het kan het een of het ander zijn of beide tegelijk. Dat verschilt per schrijver en per album. Maar een zwart-op-withandleiding om ze in te kunnen delen bestaat natuurlijk niet."