Christine Otten
(auteur van In wonderland, Als Casablanca, Blauw metaal, ...)

 
  LAATST VERSCHENEN BOEK:
De laatste dichters, uitgeverij Contact

WEBSITE:
www.christineotten.nl
 

Hebt u ooit strips gelezen?

"Ja, als kind las ik strips: Suske en Wiske en de Flintstones, dat herinner ik me. Ik hield van strips waar ik me op een of andere manier in kon herkennen. Ik hield ook van realistische kinderboeken; Alleen op de Wereld; De Negerhut van oom Tom. Pinkeltje haattte ik, zo ongeloofwaardig en aanstellerig. Flintstones vond ik het leukste; net echte mensen, en BamBam was een rolmodel!!!"

Wat is uw favoriete stripalbum, -stripfragment of -personage en waarom?
"Favoriete strips: Flintstones dus, zoals gezegd. Ik herinner me niet een duidelijke passage, maar de hele sfeer, zo huiselijk en gewoon, blijkbaar verlangde ik daarnaar, en het was toch ook vrij gek en doldwaas. BamBam was mijn favoriet. Het gekke was dat toen mijn dochter werd geboren ik meteen dacht: dit is BamBam. Net zo sterk en autonoom en eigenwijs. Zo is ze nog steeds. Soms draagt ze een T-shirt met een afbeelding van BamBam."

Wat is de laatste strip die u hebt gelezen?
"Broze Stad van Paul Auster en Paul Karasik en David Mazzucchelli. Auster is mijn favoriete auteur; de strip vond ik erg passen bij het detectiveachtige verhaal, mooi donker."

Hebben strips ooit uw werk beïnvloed?
"'Denk van niet, maar je weet dat soort dingen zelf niet echt. Zou mooi zijn als sfeer van Flintstones doorsijpelt in mijn werk... Grapppig ook, ik hou van humor al vind ik dat lastig in boeken te stoppen..."

Zijn strips literatuur of entertainment?
"Entertainment in de eerste plaats, maar sommige strips zijn kunst, zo mooi getekend, en sommige strips zijn literatuur zoals Persepolis, en Broze Stad."