Christine Kliphuis
(auteur van Het geheim van de hut, Rits en Rats, Een geluk bij een ongeluk, Robbie en Ronnie en de reeksen Ziekenboeg, Hoera, ik kan lezen...)

 
  LAATST VERSCHENEN BOEK:
Mijn hoofd is hol, uitgeverij Compaan Uitgevers

WEBSITE:
www.christinekliphuis.nl
 

Hebt u ooit strips gelezen?
"Ik heb vroeger als kind de Donald Duck gelezen, wij hadden daar thuis een abonnement op. Ik was er gek op en schreef ook brieven aan oom Donald. Het mooiste was dat ik ook een echte brief terugkreeg. Mijn brieven zijn alleen nooit in de Donald Duck geplaatst, dat dat nooit is gelukt vind ik wel jammer. Ik heb als kind ook strips gelezen van Sjors en Sjimmie en heb nog altijd het stripboek Sjors en Sjimmie en de Bromstar. Mijn ouders lazen altijd Ollie B. Bommel, Panda, e.d., met Marten Toonder en zijn geweldige taalvondsten ben ik opgegroeid. In mijn zeer bescheiden stripcollectie zitten ook nog boeken van Suske en Wiske en de Grote Rode Kater van Jan Kruis.Op latere leeftijd ontdekte ik de strips van Claire Bretecher (De Gefrustreerden), erg leuk en nog altijd actueel. Daar heb ik ook nog een paar albums van in de kast staan."

Wat is uw favoriete stripalbum, -stripfragment of -personage en waarom?
"Van de Donald Duck heb ik wel het beeld overgehouden dat je altijd weer opnieuw kunt beginnen. Immers, de figuren gingen nooit dood en kwamen altijd wel weer uit de problemen."

Hebben strips ooit uw werk beïnvloed?
"Ik denk niet dat strips mijn werk rechtstreeks hebben beinvloed, al vind ik beeldend schrijven wel erg leuk en belangrijk. Zou het van de strips komen ;-)?"

Zijn strips literatuur of entertainment?
"Strips kunnen m.i. zowel literatuur als entertainment zijn, afhankelijk van het onderwerp en de stijl van tekenen en schrijven."