Bruno Timp
(auteur van Jeshua Ben Josef,...)

 
  LAATST VERSCHENEN BOEK:
Jeshua Ben Josef, een autobiografie, uitgeverij Davidsfonds

WEBSITE:
www.brunotimp.be
 

Hebt u ooit strips gelezen?
"Ik heb altijd graag strips gelezen, ondanks het feit dat die tijdens onze jeugd verketterd werden. Ik heb er massa's gelezen en ik heb ze ook "voor mijn kinderen" gekocht. Nu nog lees ik alle strips die ik te pakken krijg, maar ik maak er geen jacht meer op."

Wat is uw favoriete stripalbum, -stripfragment of -personage en waarom?
"Mijn favorieten waren en zijn Lucky Luke, Asterix (toen nog in het Frans), Piet Pienter en Bert Bibber, De Kiekeboes, De Blauwbloezen. Er zijn er nog, maar ik kan ze niet allemaal opnoemen. Het zijn strips waarin vooral de intelligente humor en de knipogen en woordspelingen apprecieer."

Wat is de laatste strip die u hebt gelezen?
"De laatste was een van De Blauwbloezen: Kapitein Nepel."

Hebben strips ooit uw werk beïnvloed?
"Of strips mij beïnvloed hebben, kan ik moeilijk zeggen, want als dat zo is, is het onbewust gebeurd. Ik zal wel nooit iets schrijven dat van humor gespeend is."

Zijn strips literatuur of entertainment?
"Of strips literatuur zijn, is een discussie waar ik niet aan mee doe. Voor mij is al wat geschreven is literatuur, ook als die tekst bij tekeningen staat. De waarde van wat geschreven is bepalen, is een subjectieve bezigheid en de wereld zou er veel beter aan toe zijn als vele mensen hun oordelen stilletjes voor zich zouden houden, want in feite telt ieders mening toch alleen maar voor hem zelf. Al de rest is pretentie."