Bob Van Laerhoven
(auteur van Nachtspel, Het Lange Afscheid, Intiem Bombardement, Niet voor Publikatie, De Schaduw van Anna O., Moeder, waarop leven wij?, Mag ik nu klaarkomen?, Dubbelspoor, De Wraak van Baudelaire, Terug naar Hiroshima,...)

 
  LAATST VERSCHENEN BOEK:
Zwart Water, uitgeverij Houtekiet

WEBSITE:
www.bobvanlaerhoven.be
www.youtube.com/bobvanlaerhoven1
 


Hebt u ooit strips gelezen?

"Ik heb niet alleen strips gelezen (en ik lees ze nog), maar ik heb zelfs ooit, toen ik nog jong en fris was, een scenario voor een stripalbum geschreven. Solitaire werd in hardcover, zowel in het Nederlands als in het Frans, uitgegeven door Lombard en werd getekend door Marvano."

Wat is de laatste strip die u hebt gelezen?
"Berlijn 1: Stenen van Jason Lutes."

Hebben strips ooit uw werk beïnvloed?
"Voor het schrijven van De Wraak van Baudelaire, de roman die werd bekroond met de Knack Hercule Poirot Prijs, heb ik heel veel gehad aan Rovers van de Keizerrijken van Jean Dufaux en Martin Jamar (uitgegeven bij Glénat). Om de sfeer van Parijs in 1870 weer te geven (interieurs, stadsgezichten, kledij, etc) was dit grandioze hardcoveralbum een godsgeschenk voor me!"

Zijn strips literatuur of entertainment?
"Strips kunnen, net zoals boeken, evengoed zowel literatuur als entertainment zijn. Ik houd vooral van literair getinte strips, maar ik versmaad af en toe het entertainment niet."