Benny Baudewyns
(auteur van De een zijn dood, Het walpurgis Archief, De Walpurgis Nachtmerrie, De Antartctica Theorie, Het Todorov Dossier, Het Tetraville Bedrog, Het Madagaskar Debacle, Het Von Staussen Complex, De Emerson Locomotief, Het Zwartbergplan,...)

 
  LAATST VERSCHENEN BOEK:
De Lijkenpikker, uitgeverij Houtekiet
 

Hebt u ooit strips gelezen?
Wat is uw favoriete stripalbum, -stripfragment of -personage en waarom?
"Ik las strips als adolescent en greep voor het serieuze werk naar Kuifje. Het liefst van al de latere titels (vanaf Reis naar de Maan en Mannen op de Maan) voor het hoge waarheidsgehalte en de realistische beelden. Naar mijn smaak zaten in de vroege titels te veel onwaarschijnlijkheden of toevalligheden. Bijvoorbeeld Kuifje in Amerika, waarbij Kuifje opgesloten zit in een taxi en plots een zaag heeft om een stuk uit de auto te zagen. Zo'n scènes gingen er bij mij niet in. Mijn favoriete scène: de noodlanding op het strand in Vlucht 714. Voor de humor koos ik voor Guust Flater. De manier waarop Franquin één prent kon vullen met verschillende grappen en de gelaatsuitdrukking van de personages die zich woedend maken. Grandioos! Geliefkoosde passages: De Mesmaeker die langskomt om de contracten te laten ondertekenen."

Wat is de laatste strip die u hebt gelezen?
"Mijn laatste strip: toevallig de reeks in handen gekregen van de Brusselse taverne-uitbater Poje. Een kriek gelachen met de Brusselse uitdrukkingen."

Zijn strips literatuur of entertainment?
"Strips zijn entertainment, net zoals mijn trillers dat zijn."