Bart Plouvier
(auteur van De maquette, Uit het meer - kroniek van een dorp, Het gelag, Het gemis, De Biechtspiegel, Captain Disaster, De gele vlag, Landverloren, verhalen van het water, Dorpers, Omgekeken, Vergezichten, Weerslag, Ingesponnen,...)

 
  LAATST VERSCHENEN BOEK:
Entre deux mers, uitgeverij Manteau
 


Hebt u ooit strips gelezen?

"Een groottante van mij had een 'papeterie' (dat woord hoor je niet meer...) in Antwerpen, en ze verkocht ook strips. Die las ik allemaal."

Wat is uw favoriete stripalbum, -stripfragment of -personage en waarom?
"Ik herinner me Bessy, De Rode Ridder, Suske en Wiske, Pol, De Familie Snoek, Nero, De Vrolijke Kapoentjes,... Ik heb het nu over de late jaren 1950, vroege jaren 1960."

Wat is de laatste strip die u hebt gelezen?
"Ik ken Marc Legendre persoonlijk en was vroeger ook bevriend met Griffo. Hun strips zijn zo'n beetje de enige hedendaagse strips die ik gelezen heb. De laatste was Reinaert de Vos, van Marc."

Hebben strips ooit uw werk beïnvloed?
"Ik denk niet dat strips mij ooit hebben beïnvloed. Of het moest zijn dat er toch iets van de als kind gelezen strips in de kelders van mijn onderbewustzijn is blijven hangen?"

Zijn strips literatuur of entertainment?
"Moeilijke vraag. Moeilijk voor mij omdat ik zo weinig strips lees. Marc Legendre werd met Finisterre ooit wel genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs. Dat is misschien een antwoord?"