Anneriek Vanheugten
(auteur van Het geheim van de bakker, Een huis vol geheimen; Tante Ada'serfenis, De vondst in het kasteelbos, Brillenman, Diefstal in de polder, De valse koopman, De vuurdraak, Piko en Frutsel en de reeksen Z.E.S., Jens en Lin,...)

 
  LAATST VERSCHENEN BOEK:
Z.E.S.: De verboden bunker, uitgeverij Clavis

WEBSITE:
www.anneriekvanheugten.com
 

Hebt u ooit strips gelezen?
"Ja, vroeger las ik graag Suske en Wiske, en ik heb alle boeken van Kiekeboe en Bakelandt gelezen, kon altijd vreselijk lachen om Asterix en Obelix en De Blauwbloezen en ik vond De Meesters van de Gerst een onwijs goede serie. Met Kuifje had (en heb) ik echter helemaal niks. Ik ken vele reeksen, mede dankzij mijn echtgenoot Arnel Lefevere, die in de jaren 1980 striprecensent was bij Het Laatste Nieuws. Ik heb zelfs nog een tijdje strips vertaald uit het Frans (Malefosse, Patje van het Groenewoud, Het Kristallen Zwaard en zo meer van die dingen)."

Wat is uw favoriete stripalbum, -stripfragment of -personage en waarom?
"Zita uit Bakelandt, een vrouw die een hele roversbende naar haar hand zet!"

Wat is de laatste strip die u hebt gelezen?
"Zeeland van Nehalennia tot Westerscheldetunnel, 2000 Jaar Geschiedenis in Strip, van Danker Jan Oreel en Jan Zwemer (uitgeverij Het Paard van Troje, 2010)."

Hebben strips ooit uw werk beïnvloed?
"Nee."

Zijn strips literatuur of entertainment?
"Dat kan beide. Er zijn zeker strips die als literatuur aangemerkt kunnen worden, hoewel ik het merendeel toch wel beschouw als ontspannende lectuur."