Annemie Berebrouckx
(auteur van Een schat van een man, Grote Henriette of hoe Henriette geen vrienden had, In de groei van je lach, Een badpak voor prinses Charlotte, Wie heeft mij uitgevonden?, Van aan tot zin in je zoen, Berre en Fleur, de reeks Jules,...)

 
  LAATST VERSCHENEN BOEK:
Kleintje, of het grote geheim, uitgeverij De Eenhoorn

WEBSITE:
www.mijnjules.be
 

Hebt u ooit strips gelezen?
"Uiteraard. Als kind bouwde ik graag kampen in onze tuin. Ik richtte ze gezellig in met dekens en kussens en dook er dan in, met een stapel strips of een leesboek."

Wat is uw favoriete stripalbum, -stripfragment of -personage en waarom?
"Jommeke was een beetje mijn held en ik had ook een boon voor Annemieke (naamgenoot). Enkele van mijn favoriete Jommekesalbums waren: Het Hemelhuis, Kinderen Baas en Melanie. Van Suske en Wiske was De Raap van Rubens een van mijn favorieten. Van Kuifje herinner ik me vooral het album De Juwelen van Bianca Castafiore. Als ik nu een strip koop, dan word ik in eerste instantie vooral aangetrokken door het grafische. Zo hou ik onder andere van het grafisch werk van Hergé, Loustal, Dupuy & Berberian en Randall Casaer."

Wat is de laatste strip die u hebt gelezen?
"Het laatste stripboek dat ik las, is Waarom Pierre Dood Moest van Alfred en Olivier Ka."

Hebben strips ooit uw werk beïnvloed?
"Ik heb altijd graag naar illustraties gekeken, ook naar die in strips. Onbewust hebben ze mijn illustraties waarschijnlijk wel beïnvloed."

Zijn strips literatuur of entertainment?
"Als kind waren strips puur entertainment. Leuk om naar te kijken met soms een grappige of spannende verhaallijn. Nu zijn sommige strips voor mij nog steeds entertainment doordat ik graag naar illustraties kijk. Omdat strips een mooi verhaal kunnen brengen, zowel in tekst als beeld, is het ook een vorm van literatuur."