Anna Coudenys
(auteur van Goudmens, Het geheim van David, Het ontbrekende portret, Onrustvlinder, Wilde Lucht, Yaka Mama,...)

 
  LAATST VERSCHENEN BOEK:
Waar Tinke blij van wordt, uitgeverij De Eenhoorn

WEBSITE:
annacoudenys.wordpress.com
annacoudenysblogt.wordpress.com
 
Aangezien mijn kinderen ook fervente striplezers zijn, heb ik bovendien ook altijd een excuus om een rondslingerende strip vast te pakken en te beginnen lezen. Daar zijn behoorlijk wat Kiekeboes bij, moet ik toegeven. En zelfs die heb ik leren appreciëren. De laatste strip die ik las — voorlas aan mijn dochter — was er eentje uit de oude doos, Het Vliegende Bed van Suske en Wiske. Vol fijne gedateerde grapjes, puur jeugdsentiment."

Hebben strips ooit uw werk beïnvloed?
"Nog steeds vind ik stripverhalen wonderbaarlijk ingenieus gemaakt. Zo'n verhaal in beelden vertellen, het is een echt wel een kunst op zich. Nu ik me onlangs voor het eerst gewaagd heb aan een verhaal voor een prentenboek voor kleine kinderen, besef ik maar al te goed hoeveel vakmanschap het vereist om tekst en beeld met elkaar te verzoenen. Een goed scenario voor een stripverhaal schrijven, lijkt me dan ook een hele uitdaging. En aangezien ik uitdagingen best boeiend vind..."

Zijn strips literatuur of entertainment?
"Aangezien ikzelf zoveel plezier gehad heb aan strips, ben ik gewoon heel dankbaar dat ze bestaan. Strips maken is wat mij betreft vast en zeker een kunst en een kunde, waar ik naar blijf opkijken."