Anja de Crom
(auteur van Pitty naar college, Artemis op jacht, Villa Volta, Halsoverkop)

 
  LAATST VERSCHENEN BOEK:
Onafwendbaar, uitgeverij LaVita Publishing

WEBSITE:
www.anjadecrom.nl
 


Hebt u ooit strips gelezen?

"Ja natuurlijk! Ik las elke week Kuifje, het stripmagazine voor de jeugd van 7 tot 77 jaar. Chick Bill vond ik leuk, en Guust Flater, oh en Nero. Ik denk dat ik alle albums van Suske en Wiske ook wel heb gelezen (dat zou ik nu niet zo snel weer doen). Toen ik een jaar of 12 was las ik de Tina, stripblad voor meisjes, daar stonden strips in over meisjes op buitenlandse scholen, met schooluniformen, en ook altijd wel eentje over een meisje in een band, of meisjes die aan sport deden. Rond mijn achttiende was ik fan van Olivier Blunder."

Wat is uw favoriete stripalbum, -stripfragment of -personage en waarom?
"De Daltons uit Lucky Luke, omdat Morris erin slaagt ze allemaal iets eigens te geven, waardoor er een leuke dynamiek ontstaat als ze met elkaar in gesprek zijn (of beter gezegd: ruzie maken). Emily the Strange vind ik leuk! Geen toelichting nodig lijkt mij. Ik heb trouwens ook een favoriete stripauteur: Barbara Stok. Zij brengt op een grappige manier alledaagse, filosofische en morele kwesties onder de aandacht. Wat ik erg mooi getekend vond was Rent Girl van Michelle Tea, een soort autobiografie met heel veel tekeningen."

Wat is de laatste strip die u hebt gelezen?
"Fun Home van Alison Bechdel. Ik ben hoofdredacteur van een website over lesbische boeken en ik had het in huis om het naar een recensent te sturen, dus heb ik het zelf ook maar gelezen. Een autobiografische graphic novel. Mooie tekeningen, grappige details, maar verder niet al te vrolijk."

LEES VERDER >