Anita Verkerk
(auteur van Myrthe, Bedrogen liefde, Moeders wil, Romance in Toscane, Het meisje in de rode jurk, Spetters & Schoenen, Cheesecake & kilts, Etage te huur, Als een zandkorrel in de wind, Lanzarote lover, Gevaarlijke erfenis, Heisa in Venetië,...)

 
  LAATST VERSCHENEN BOEK:
Eindelijk gelukkig, uitgeverij Cupido

WEBSITE:
www.anitaverkerk.nl
 


Hebt u ooit strips gelezen?

"Jazeker! Ik ben dol op stripboeken en ben al jaren een fervente liefhebber."

Wat is uw favoriete stripalbum, -stripfragment of -personage en waarom?
"Ik heb niet echt een favoriet album, ik vind een aantal strips erg leuk. Ik lees graag Kuifje, Asterix en Lucky Luke. Kuifje en Asterix gebruik ik ook om mijn talen wat bij te houden, ik heb ze in het Spaans, Frans, Duits, Italiaans en Engels, en Asterix ook in het Latijn. Daarnaast ben ik een grote fan van Tom Poes en Ollie B. Bommel van Marten Toonder. Ik vind het heel knap dat Marten Toonder de strip combineerde met een fantastische tekst en ik heb eigenlijk al zijn boeken in mijn boekenkast staan. En daarnaast vind ik kapitein Haddock en de slome hond Rataplan heerlijke stripfiguren!"

Wat is de laatste strip die u hebt gelezen?
"Kuifje en de Zonnetempel heb ik voor de zoveelste keer herlezen. Dat is een van de eerste stripboeken die ik ooit las en sindsdien had ik ontzettende zin om zelf in Peru die zonnetempel en de overblijfselen van de cultuur van de Inca's eens te gaan bekijken. Over een paar maanden gaat het er eindelijk eens van komen en dan is er alle kans dat een van mijn volgende boeken zich in Peru gaat afspelen."

Hebben strips ooit uw werk beïnvloed?
"Ik schrijf liefdesromans en vrolijke chicklits voor vrouwen van alle leeftijden, en af en toe komt er in mijn romans wel eens een stripfiguur langs. Maar mijn werk wordt er niet echt door beïnvloed, strips zijn voor mij vooral heerlijke vrijetijdsbesteding."

LEES VERDER >