PAGINA 89
ROBBEDOES EXPOSEERT

an Robbedoes zijn nooit echt veel spraakmakende expo's gewijd, ten hoogste misschien als onderdeel van tentoonstellingen over de Belgische strip. Maar in 1977 verwelkomde hotel Eurotel in Antwerpen een heuse Robbedoes-expo.


Klik op de afbeelding voor een grotere versie.

Van 15 tot 23 januari 1977 liep er in hotel Eurotel in Antwerpen een grote Robbedoes-expo die zich concentreerde op het werk van alle hoofdtekenaars die tot dan toe aan de reeks hadden gewerkt. Speciaal voor deze gelegenheid hernamen Rob-Vel, Jijé en André Franquin hun oude personage voor de affiche. Jean-Claude Fournier was de toenmalige tekenaar.
De expo was een organisatie van Strip en Kartoen Centrum Driesen. Bovenstaande reclame verscheen in het eerste nummer van het door het centrum uitgegeven Guust van 15 december 1976, een gratis tijdschriftje dat met nieuwsberichten, biografietjes en artikels over strips en stripauteurs informeerde.

Klik op de afbeelding voor een grotere versie.

Omdat dit een exclusief Vlaamse aangelegenheid was, zijn er maar weinig Franstaligen op de hoogte van deze illustraties. Enkel de hierboven afgebeelde tekening van André Franquin raakte in een ingekleurde versie geherpubliceerd in het vierde niet-vertaalde buitenreeksalbum (2003).