Isabel 3: De Hekserij van Oom Hermes door Will + André Franquin / Yvan Delporte / Raymond Macherot op nummer 2292
Na de twee eerste zeemzoeterige albums, mag het nu wat duisterder dankzij Hermes en de magische wereld waaruit hij komt.
 
Storm 9: De Sluimerende Dood door Don Lawrence
Oberon (1982, SC+HC) / Big Balloon (1990, SC) / Don Lawrence Collection (2008, SC+HC)

Na hun belevenissen in Antarctica (in het album Stad der Verdoemden) raken Storm en Roodhaar verdwaald in een uitgestrekte jungle. Door een Inca-achtige krijger raakt Roodhaar vergiftigd met de sluimerende dood. De indianenstam aanbidt vier grote geleide raketten en houdt er wrede rituelen op na. De zoon van het stamhoofd redt het duo op voorwaarde dat hij met Roodhaar mag trouwen. Zij weigert, maar is nog steeds niet genezen en is nu ter dood veroordeeld. Voor Storm rest er weinig tijd om haar te redden. De Sluimerende Dood is het enige Storm-verhaal dat Don Lawrence zelf heeft geschreven. Toen het duidelijk was dat hij vast kwam te zitten met het verhaal, kwam Martin Lodewijk van de toenmalige Eppo-redactie 'm depanneren. Vanaf het daaropvolgende album werd Lodewijk de vaste Storm-scenarist en kon hij starten met De Kronieken van Pandarve.

Aantal genomineerde albums van Don Lawrence: 28/2296
The Lost World van Sir Arthur Conan Doyle (tevens de schrijver van Sherlock Holmes) was een van Don Lawrence' favoriete boeken. Mede daardoor koos hij voor De Sluimerende Dood het Zuid-Amerikaanse oerwoud als setting.
 
Enkel voor de eerste druk van De Sluimerende Dood tekende Don Lawrence een nieuwe backcover die afweek van de vorige en volgende albums. Ook op die illustratie staat een vastgebonden Roodhaar.
 


© De Stripspeciaalzaak 2010