Sarah & Robin 1: De Vriend van Ivanhoe door Steven Dupré op nummer 2283
Heerlijke jeugdstrip over een aardig meisje en haar ingebeelde vriendje Ivanhoe die enkel zij en haar opa kunnen zien.
 
Local door Ryan Kelly en Brian Wood
Oni Press (2008, HC)

Megan McKeenan speelde sinds haar prille kindertijd met het idee om haar thuis te verlaten. Op haar zeventiende rijdt ze met de auto die ze van haar moeder heeft gekregen daadwerkelijk weg. Wat volgt zijn twaalf kortverhalen, één per jaar sedert 1994 en één per stad in Noord-Amerika. In elk van die verhalen figureert ze, meestal als hoofdpersoon, soms heeft ze een bijrol en in het derde verhaal heeft ze slechts een cameo. Haar identiteit verandert met de verschillende locaties die ze aandoet. Vanaf het negende hoofdstuk komen we meer en meer over Megans motivaties en familiesituatie te weten... We maken kennis met een opgroeiende vrouw die ons door de verhalen gidst en ondertussen enkele levenslessen leert waardoor we op het eind van het boek een dertigjarige rijpere vrouw zien die veel sterker in haar schoenen staat en vooral haar eigen identiteit lijkt gevonden te hebben.

Aantal genomineerde albums van Ryan Kelly: 1/2296
Aantal genomineerde albums van Brian Wood: 3/2296
Ryan Kelly heeft op zijn actief ook de brutale Vikingensaga Northlanders. In vergelijking met de hoofdpersonages in deze reeks is Thorgal een mietje.
 
Brian Wood is tevens de auteur van DMZ, een reeks over het gedemilitariseerde eiland Manhattan in New York dat in de nabije toekomst geplaagd wordt door een burgeroorlog. De reeks loopt al sinds 2005.
 


© De Stripspeciaalzaak 2010