De Generaal 1: Alle Macht aan de Generaal door Peter de Smet op nummer 2270
Nederlandse kolder met een protserige generaal die met een tankje, één soldaat en een geleerde geobsedeerd is door het grijpen van de macht.
 
Bruno Brazil 7: Kaaimannen in het Rijstveld door William Vance + Louis Albert
Le Lombard (1975, 2000, SC)

Een Franse toeriste is in Bangkok getuige van een vuurgevecht. Ze vangt de laatste woorden van het slachtoffer op dat haar opdraagt contact met Bruno Brazil op te nemen. Toevallig bevindt de leider van Commando Kaaiman zich eveneens in de Thaise hoofdstad. De jonge vrouw kan hem dus de geheimzinnige aansteker die ze van de stervende man heeft gekregen zelf overhandigen. Toeval ? Brazil en het slachtoffer volgden hetzelfde spoor: ze waren op zoek naar het prototype van een superkamikazeraket die de Japanners voor hun capitulatie in 1945 hadden verborgen. Terwijl de actie zich ontspint in een exotisch decor, zit Bruno ook nog opgescheept met de toeriste die hij een klap verkoopt omdat ze hem voor een slager uitmaakte.

Aantal genomineerde albums van William Vance: 25/2297
Aantal genomineerde albums van Louis Albert (= Greg): 42/2297
Een eerste samenwerking tussen William Vance en Jean Van Hamme had al kunnen gebeuren bij Bruno Brazil. In 1977 zou hij Greg als scenarist opvolgen en scheef zelfs het complete verhaal De Rode Ketting, maar uiteindelijk bedankte hij voor de eer en kwam in 1984 op de proppen met XIII.
 
Omdat Greg in zijn dubbele hoedanigheid van hoofdredacteur van Kuifje en een productief scenarist het zelf te gortig vond dat zijn naam zowat de helft van het stripblad begon te vullen, koos hij voor het pseudoniem Louis Albert onder welke hij Bruno Brazil schreef.
 


© De Stripspeciaalzaak 2010