De Rovers van Keizerrijken 1 door Martin Jamar en Jean Dufaux op nummer 2263
Net zoals De Stem van hget Volk speelt dit zich ook af tijdens de woelige revolutieperiode van de Commune in Parijs. Jean Dufaux voegt er zijn fantasytoets aan toe.
 
ApocalypseMania 1: De Kleuren van het Spectrum door Philippe Aymond + Laurent-Frédéric Bollée
Dargaud (2001, SC)

2009. Geen ruiters, maar vier lichtbundels die uit de ruimte komen, lijken de voorbode te zijn van de apocalyps. Of heeft deze kosmische lichtshow een meer vredelievende bedoeling? Slechts één man lijkt bekwaam om het mysterie op te lossen: Jacob Kandahar, de slimste mens van de wereld. Hij ontdekt dat de lichtbundels, die op geregelde tijdstippen in Turkije, de Verenigde Staten, Groenland en Senegal verschijnen, elk een specifieke eigenschap bevatten. Op gevaar van eigen leven achterhaalt hij de boodschap achter het lichtspektakel. ApocalypseMania is een intelligente reeks, die knap opgebouwd is en van begin tot einde blijft boeien. Een strip die liefhebbers van Aldebaran en Betelgeuze zeker zal bevallen.

Aantal genomineerde albums van Philippe Aymond: 4/2296
Aantal genomineerde albums van Laurent-Frédéric Bollée: 1/2296
Complimenten genoeg voor ApocalypseMania. Toch besloot Dargaud de reeks na de eerste cyclus van vijf delen te stopppen in vertaling. In het Frans telt de reeks ondertussen zeven delen. Deel 8 sluit cyclus 2 af. Daarna zou er nog een derde cyclus van drie delen moeten verschijnen.
 
Na de eerste delen van ApocalypseMania wenkten andere uitdagingen voor de toen twee relatef onbekende auteurs. Lady S. voor tekenaar Philippe Aymond en de conceptreeks De Pijl van Nemrod voor scenarist Laurent-Frédéric Bollée die ook nog eens een auto- en motorjournalist is.
 


© De Stripspeciaalzaak 2010