Tom Carbon 4: Kunst & Vliegwerk door Luc Cromheecke + Laurent Letzer op nummer 2258
Heerlijk absurde nonsens van Vlaamse makelij met een immer vrolijke Tom Carbon.
 
De Verborgen Geschiedenis 1: Genesis door Igor Kordey + Jean-Pierre Pécau
Silvester (2006, HC)

Drieduizend jaar voor onze jaartelling krijgen vier broers en zussen uit handen van hun stervende sjamaan vier ivoren tabletten toevertrouwd. Daarmee kunnen ze de loop van de tijd en de elementen beïnvloeden. Ze breken hun belofte om de tabletten nooit samen tegelijk te gebruiken. En ze merken meteen wat daar de gevolgen van zijn. De ontwikkelde macht manifesteert zich ook in Egypte (deel 1) waar Erlin, de oudste van de vier, de kant kiest van Mozes. Zijn broer Dyo kiest voor de farao. Doorheen de reeks en in verschillende tijdperken komen de broers en zussen telkens naast de groten der Aarde en tegenover elkaar te staan.

Aantal genomineerde albums van Igor Kordey: 3/2296
Aantal genomineerde albums van Jean-Pierre Pécau: 3/2296
Naar Amerikaans schoolvoorbeeld zijn de coverillustratuies het werk van een andere tekenaar dan. In dit geval komen die van Olivier Vatine die de centrale personages op de cover van alle albums in de reeks tekende.
 
De Joegoslavische tekenaar Igor Kordey heeft actief deelgenomen aan de burgeroorlog in zijn land. De strips die hij tekent voor de Europese markt draaien steevast rond oorlogen: Empire, Aan het Front, Taras Bulba,...
 


© De Stripspeciaalzaak 2010