De Glansrol van een Gek door Jean-Claude Denis op nummer 2245
Love is a bitch, maar lotgevallen over liefdesperikelen kunnen wel lachwekkend zijn.
 
Joe Bar Team 1 door Bar2
Oranje (1991, SC en HC), collectie Fonds Cobra / Casterman (1997, SC) / Glénat (2005, SC)

In het jaar 1975 maken de motards van Joe Bar Team (genoemd naar de bar waar ze regelmatig uitblazen of opsnijden over de prestaties van hun motors) de straten van de stad en het omringende platteland onveilig. Als ze maar kunnen scheuren met de machines tussen de benen is hun dag geslaagd. Het rijden in een ordinaire wagen is een nachtmerrie, de flikken zijn de vijand. Weddenschappen, lekkende motors, een competitiegeest en meiden met miniscule jurkjes,... het hoort er allemaal bij. Joe Bar Team is nog steeds ontzettend populair bij échte motards. Slimme striphandelaars — al dan niet zelf een motard — verkopen de albums als zoete broodjes op motortreffens. Van de serie raakten enkele honderdduizenden albums verkocht.

Aantal genomineerde albums van Bar2: 1/2296
De albums in de reeks Joe Bar Team werden afwisselend door Bar2 (Christian Debarre) en Fane (Stéphane Deteindre) getekend. Na zes albums over motors en hun berijders hebben beide tekenaars geen zin meer in nog meer gags. De serie is afgesloten.
 
Kort na de dood van André Franquin was er sprake van dat Guust eventueel door andere tekenaars zou worden overgenomen. De naam van Bar2 werd in deze context meermaals naar voor geschoven.
 


© De Stripspeciaalzaak 2010