De Technovaders 1: De Lagere Pan-Technoschool door Zoran Janjetov/Fred Beltran + Alejandro Jodorowsky op nummer 2226
Een van de vele spin-offs op De Incal die zijn zelfstandigheid als sf-reeks met (digitale) verve heeft bewezen.
 
I.R.$. 1: De Mazen van de Wet door Bernard Vrancken + Stephen Desberg
Le Lombard (1999, SC), collectie Derde Stroming

Samen met deel 2, De Hagen-Strategie, vormt deze eersteling, De Mazen van het Net, een tweeluik waarin Larry B. Max een onderzoek voert naar het reusachtige fortuin van een oude joodse Amerikaan. Deze rijkaard is bekend om zijn niet aflatende kruistocht tegen de Zwitserse banken die weigeren de tegoeden van omgekomen oorlogsslachtoffers vrij te geven. Alles wijst erop dat hij de opdracht gaf om in Los Angeles een voormalige medewerker van de Zwitserse Bankunie te vermoorden. I.R.$. is een actueel gedocumenteerde thriller met een nu nog ijzig hoofdpersonage waarin fictie en realtiteit met elkaar verweven zijn. Mert Gloria onderhoudt hij een interessante telefonische en platonische band.

Aantal genomineerde albums van Bernard Vrancken: 7/2296
Aantal genomineerde albums van Stephen Desberg: 30/2296
Stephen Desberg is zo'n beetje de vaste scenarist voor Bernard Vrancken. Samen maakten ze een tiental kortverhalen voor het maandblad (A Suivre) alvorens het ruime sop te kiezen voor de vierdelige, antiracistiche serie Zwart Bloed.
 
Stephen Desberg heeft de dubbele nationaliteit van Belg en Amerikaan. Daarom moet hij ook jaarlijks belastingen betalen aan de Amerikaanse IRS (Internal Revenue Service).
 


© De Stripspeciaalzaak 2010