De Onnoembaren: De Hong Kong-Cyclus door Didier Conrad + Yann op nummer 2203
Bundel van de onstuimige cyclus die het trio Mac, Tony en Tim in Hong Kong en omstreken brengt.
 
Agent 327 dossier 11: De Ogen van Wu Manchu door Martin Lodewijk
Oberon (1983, SC) / Uitgeverij M (2003, SC+HC)

In dit vervolg op De Gesel van Rotterdam constateert de Chef van Agent 327 dat er de laatste tijd in Rotterdam vreemde dingen gebeuren. Nachtelijke wandelaars worden in overspannen toestand ronddwalend gevonden. Allemaal kunnen ze maar één zin uitbrengen:"De ogen van Wu Manchu!" Hoewel Agent 327 ervan is overtuigd dat Wu Manchu de explosie die haar hoofdkantoor verwoestte niet overleefd kan hebben, trekt hij toch op onderzoek uit. Burgemeester Specerij zet hem op het juiste spoor wat Agent 327 meteen enkele benauwende confrontaties oplevert. Gelukkig is er ook nog zijn voloptueuze redster in nood, Olga Lawina, die in dit album ook de ster is in het kortverhaal De Schorsing.

Aantal genomineerde albums van Martin Lodewijk: 27/2296
Het personage Wu Manchu is een persiflage op het al net zo fictieve pulppersonage Fu Manchu dat bijvoorbeeld ook voorkomt in de film The Fiendish Plot of Dr. Fu Manchu met Peter Sellers. Martin Lodewijk gebruikte haar ook voor het verhaal De Dertiende Verdieping in Johnny Goodbye deel 8.
 
Omdat de producenten van de James Bond-films een patent hebben op alle cijfercombinaties die beginnen met 00, zat er voor Martin Lodewijk niets anders op dan te eindigen met de bekende 7 en er twee willekeurige cijfers bij te plaatsen. Later ontdekt hij dat regisseur Fritz Lang een film had gemaakt over een Agent 326.
 


© De Stripspeciaalzaak 2010