The Authority 1: The Circle door Bryan Hitch + Warren Ellis op nummer 2194
Superheldenreeks met de betere plotwendingen, blood & guts en bloedhete vrouwen. Bryan Hitch en Warren Eliis zijn perfect op elkaar ingespeeld.
 
Marshal Blueberry 1: Op Bevel van Washington door William Vance + Jean Giraud
Big Balloon/Alpen Publishers (1992, SC) / Dargaud (2001, SC)

Na Blueberry en De Jonge jaren van Blueberry was Marshal Blueberry de derde serie met Blueberry in de hoofdrol. Deze driedelige nevenreeks of spin-off speelt zich chronologisch af halverwege de Luitenant Blueberry-cyclus van de hoofdreeks. Dus meerbepaald toen Blueberry nog actief was in Fort Navajo. In Op Bevel van Washington is hij net terug op zijn post in het kamp waar hij al spoedig een geheime boodschap van Washington ontvangt. Tegelijk wordt hij aanzien voor een verrader omdat hij het op een akkoordje wil gooien met de wilde indianen die onder Chato de streek terroriseren.

Aantal genomineerde albums van William Vance: 25/2296
Aantal genomineerde albums van Jean Giraud: 37/2296
Ervaring met westernstrips had William Vance al plenty door Ringo dat hij maakte voor het weekblad Kuifje. Deze serie werd op vraag van Greg en in het voordeel van Bruno Brazil stopgezet.
 
Het contract stipuleerde dat William Vance drie strips zou tekenen van Marshal Blueberry. Hij ontving manuscripten (géén strikte scenario's) waarmee hij zijn eigen gang kon gaan. Het manuscript van deel 2 liet hij bewerken door Thierry Smolderen (Gipsy). Deel 3 wilde hij niet maken, hij vond het einde niet goed. Het derde album werd dan maar getekend door Michel Rouge.
 


© De Stripspeciaalzaak 2010