Dokter Zwitser 3; Verse Nootjes door Marc Wasterlain op nummer 2164
Dokter Zwitser haalt herinneringen op aan zijn jeugd: pleziermaken met vrienden, ruzie om een meisje en een verschrikkelijk drama. Een nagenoeg perfect verhaal, wondermooi verteld. Wellicht een van de meest onderschatte Belgische strips ooit.
 
Angela door Olivier Vatine + Daniel Pecqueur / Olivier Vatine
Silvester (2007, HC)

Angela begint middenin de actie in een mijnschacht. Angela verschuilt er zich voor haar twee belagers. Wat, waar en waarom? Het blijven in deze grafisch hoogstaande openingsscène onbeantwoorde vragen. Meteen daarna flitsen we naar de jeugd van Angela. Daar, in Missouri, werkt haar vader al een hele tijd mee aan de treinverbinding naar Sacramento. De twee zijn werkelijk dol op elkaar. Tussen haar ouders Joyce en Virgil botert het veel minder. Een huwelijk onder ouderlijke druk lukt zelden. Want eigenlijk was Joyces eerste keuze Jason, maar als vrijgevochten avonturier paste hij niet in het plaatje van de ideale schoonzoon. Maar zo vlug geeft Jason het niet op. Bovendien loopt er ook nog Horace Pearson rond, een oude gevangenismakker van hem, die een ingenieus plan heeft klaarliggen voor een treinoverval die niet kan mislukken.

Aantal genomineerde albums van Olivier Vatine: 7/2296
Aantal genomineerde albums van Daniel Pecqueur: 7/2296
Olivier Vatine brak door als tekenaar van de sf-reeks Aquablue. Ervaring in het westerngenre had hij nochtans al als scenarist van Trio Grande en Adios Palomita, allebei getekend door Fabrice Lamy. Voor Wayne Redlake verzorgde hij het storyboard.
 
Daniel Pecqueur scoort dezer dagen vooral met futuristische stripreeksen. Met Golden Cup als spin-off van Golden City keerde hij terug naar een oude liefde toen hij zelf autopiloot was in de Formule 3-klasse.
 


© De Stripspeciaalzaak 2010