Random Zits: A Zits Treasury door Jim Borgman + Jerry Scott op nummer 2156
Uitgebreide bloemlezing waarin duidelijk is dat teenagers niet alleen kampen met hormonale driften, maar ook met hormonale idiotie. Toch wel herkenbaar bij momenten... Pijnlijk herkenbaar!
 
Elfquest Boek 1: De Tocht naar Zorgeloos door Wendy Pini + Wendy Pini / Richard Pini
Arboris (1985, HC)

De sage van een elfenvolk op zoek naar vrede en veiligheid. Al eeuwen wonen de elfen betrekkelijk ongestoord in hun borg, diep in het woud. Als een waanzinnige mens het bos in brand steekt, moet de stam van hoofdman Snijer vluchten, door de grotten van de trollen, naar een plaats waar het vuur niet kan komen. Er ontspon zich namelijk een oorlog tussen de mensen en de Wolfrijders in een door twee manen beschenen wereld die verder veel gelijkenissen vertoont met de Aarde. In het hart van de woestijn poogt Snijer Zorgeloos te ontdekken, een dorpje dat verborgen ligt tussen de rotsen en de woonplaats is van een elfenstam die duidelijk verschilt van de Wolfrijders. Het komt aanvankelijk tot een botsing en daarna tot een samensmelting... Van een blaadje in eigen beheer groeide Elfquest uit tot een van de succesvolste fantasystrips aller tijden.

Aantal genomineerde albums van Wendy Pini: 3/2296
Aantal genomineerde albums van Richard Pini: 3/2296
De mooie samenwerking van het Pini-koppel begon met een lezersbrief van Wendy Fletcher in 1968 die werd gepubliceerd in een comic van Silver Surfer. De brief genereerde andere lezersbrieven. Een van die brieven kwam van Richard Pini waaruit een onderlinge correspondentie voortvloeide. Wendy stuurde vervolgens tekeningen op en Richard teksten die hij had geshreven.
 
Elfquest was al bij zijn oorsprong beïnvloed door manga's en was daarin uniek. Wendy rekende zelfs specifiek Osamu Tezuka tot haar belangrijkste invloed.
 


© De Stripspeciaalzaak 2010