Icarus door Jan Bosschaert op nummer 2143
Tekstloos debuutalbum van Jan Bosschaert over een kale man die na een auto-ongeluk doorheen atypische werelden naar zijn liefje zweeft.
 
Gilles de Geus 9: 90-60-90 door Hanco Kolk + Peter de Wit / Hanco Kolk
Silvester (2003, SC+HC)

Nadat de beeldschone geheimagente 90-60-90 voor de neus van Leo topuitvinder Cornelis Drebbel ontvoert, wordt Leo aangeklaagd voor landverraad. Het geklungel van Lumeij om als Leo's advocaat op te treden, doet hem meer kwaad dan goed. Tijd dus voor Gilles om dieper speurwerk te verrichten voordat het te laat is. Gilles de Geus is zonder twijfel een van de grappigste reeksen uit Nederland. Gilles en zijn geuzenbroeders doen hun deel om hun vaderland te behoeden voor de snode Spanjaarden onder leiding van de vuige hertog van Alva. Ondanks de onhandigheid van de waardeloze admiraal Lumeij slagen ze er dikwijls in om de Spanjaarden steken toe te dienen. Het belangrijkste voor de lezer is de niet te stoppen fanfare van knipogen, situatiehumor, visuele grapjes, woordspelingen en zowat alle andere vormen van humor. Maar ook de verhalen hebben een solide, geconstrueerde structuur.

Aantal genomineerde albums van Hanco Kolk: 8/2296
Aantal genomineerde albums van Peter de Wit: 5/2296
Het uiterlijk van de smoking hotte spionne 90-60-90 is gebaseerd op de looks van actrice Sherilyn Fenn.
 
De charmes van 90-60-90, aan wie niemand kan weerstaan, hebben vast ook de lezers ingepakt want het album De Revue — toch algemeen beschouwd als een van de grappigste albums aller tijden — komt helaas niet voor in De Grenzeloze Top 500.
 


© De Stripspeciaalzaak 2010