Jo, Suus en Jokko integraal door Hergé op nummer 2139
Hergés spitst zich wat meer toe op een jeugdig publiek. Het levert twee dubbelverhalen op vol avontuur en een dolkomisch enkel verhaal waarin de al net zo betreurde Jacques Martin een grote hand had.
 
De Beverpatroelje 1: Het Geheim van Diepenbos door MiTacq + Jean-Michel Charlier
Dupuis (1955, 1977, SC)

In het eerste deel van de langlopende reeks De Beverpatroelje telde het scoutsgroepje nog zes leden en beleefde het gezelschap hun klassieke avonturen vol mysterie en spanning dichtbij huis op het platteland. Later viel er een scoutslidje weg en trokken de vijf resterende jongens (die geleidelijk aan wat ouder werden) de wijde wereld rond. De vijf leden van de patroelje hebben uiteenlopende persoonlijkheden, maar belichamen samen het scoutsideaal van kameraadschap, rechtvaardigheid en moed. MiTacq was in zijn jeugdjaren, net zoals veel andere tekenaars eigenlijk (van Hergé over Peyo, André Franquin en Willy Vandersteen tot Hermann), lid van de scouts en liet zijn scenarist Jean-Michel Charlier betijen om allerlei educatieve padvindersweetjes in de verhalen te stoppen.

Aantal genomineerde albums van MiTacq: 5/2296
Aantal genomineerde albums van Jean-Michel Charlier: 40/2296
Het door het Wereldbureau Scouting in Genève erkende Museum van de Internationale Padvinderij in Aarlen werd in 2004 geopend met een retrospectieve rond De Beverpatroelje. Sindsdien maakt het deel uit van een permanente tentoonstelling naast tekeningen van Hergé, Peyo en anderen.
 
Tussen 1989 en 1997 gaf Dupuis een veertiendelige integrale reeks uit dat onder de titel Tout MiTacq àlles bundelde van De Beverpatroelje, Joris Jasper, Stany Derval en losse verhalen. Helaas enkel in het Frans te verkrijgen.
 


© De Stripspeciaalzaak 2010