De Lichten van de Amalou 2: De Harlekijn door Claire Wendling + Christophe Gibelin op nummer 2118
Een van de betere reeksen uit de fantastische Collectie Delta over de oorlog tussen de Fretten en de Transparanten en een erg mooi meisje. Topfantasy.
 
Het Derde Testament 4: Johannes of De Dag van de Raaf door Alex Alice + Xavier Dorison / Alex Alice
Talent (2003, SC+HC), Collectie 500

Slot van het magistraal vertelde en getekende vierluik. Het hele genre van de catholic fantasy, met De Tien Geboden en De Geheime Driehoek als de meest opmerkelijke voorbeelden, vond zijn oorsprong in het succes van Het Derde Testament. Xavier Dorison schreef met hulp van Alex Alice een van zijn meest complexe scenario's (trouwens allemaal gebaseerd op ware gebeurtenissen en echt bestaande personages zoals Conrad en Elisabeth). Hij omschreef de reeks zelf als "de sfeer van De Naam van de Roos met een vleugje Indiana Jones en een vertelstijl als The X-Files." Dat zijn referenties die voor ons werken als een versgetapt pintje op een zomerdag. Inmiddels wordt er al enkele jaren gewerkt aan de prequelcyclus Julius met opnieuw Dorison aan de schrijverstafel, Alex Alice als co-scenarist en Robin Recht als tekenaar.

Aantal genomineerde albums van Alex Alice: 6/2296
Aantal genomineerde albums van Xavier Dorison: 12/2296
Na Het Derde Testament tekende Alex Alice als tussendoortje een episode van de comicreeks Tomb Raider op scenario van Patrick Fréon. De bedoeling was iets lichts te maken omtrent Lara Croft en daar een serietje met afgeronde verhalen rond te maken. Maar er rezen problemen met de rechten. Nadat een eerste nummer van Tomb Raider: Dark Æons een groot succes werd, moest het uit de winkels verdwijnen. Er kwam geen vervolg.
 
In een interview voor het Franse stripmagazine Suprême Dimension in 2006 verklapte uitgever Ronny Matton van Talent dat na Lanfeust van Troy, Trollen van Troy en Legende de serie Het Derde Testament zijn best verkochte serie was. Op eenzelfde niveau deden Golden City en Aquablue het ook goed.
 


© De Stripspeciaalzaak 2010