Yoko Tsuno 1: Trio in het Onbekende door Roger Leloup op nummer 2089
Eerste deel van de reeks Yoko Tsuno waarin we het pientere Japanse meisje nog leren kennen als een van de drie hoofdrolspelers. Al in haar eerste lange avontuur krijgt ze te maken met de Vineanen, de blauwhuidige buitenaardsen.
 
Les Maîtres de l'Orge intégrale door Francis Vallès + Jean Van Hamme
Glénat (2003, SC), collectie Best-Seller

Franstalige integrale editie in zwart-wit van de zeven delen van De Meesters van de Gerst. Het speciale achtste deel, dat ook gekend is als het gouden album, staat in deze integrale niet opgenomen. De reeks volgt in een periode van honderdvijftig jaar een schare van kleurrijke, onvergetelijke personages uit rivaliserende geslachten van bierbrouwers en andere betrokkenen. Dit is een reeks vol drama, hartstocht, oorlog en afgunst en dat allemaal voor een handjevol gerst. Van deze reeks bestaat ook een indertijd vrij succesvolle tv-reeks, eveneens geschreven door Jean Van Hamme. De romanversie werd gepubliceerd bij een grote Franse uitgever en stond maandenlang in de bestsellerslijsten.

Aantal genomineerde albums van Francis Vallès: 5/2296
Aantal genomineerde albums van Jean Van Hamme: 65/2296
In de school voor Schone Kunsten in Saint-Étienne studeerde Francis Vallès met tekenaars Luc Cornillon, Serge Clerc en Yves Chaland.
 
De tv-reeks Les Steenforts mag een groot succes genoemd worden. Jean Van Hammes naam werd hierdoor bekender bij een groter publiek en met de royalties kocht hij naar eigen zeggen een klein landgoed in Zuid-Frankrijk met bijhorend zwembad.
 


© De Stripspeciaalzaak 2010