Kid Paddle 8: Paddle... My Name Is Kid Paddle door Midam op nummer 2076
Geslaagde gagserie die de brug weet te slaan tussen strips en de gamespelende jeugd. Het liefste tekent Midam nog monsters en dan vooral als ze Barbaar weten te verslaan. Uit dat idee groeide de spin-off Game Over.
 
Thorgal 6: De Val van Brek Zarith door Grzegorz Rosinski + Jean Van Hamme
Le Lombard (1984, 1989, SC+HC)

Shardar heeft baron Zorn de dood ingejaagd en tracht, met Thorgals jonge zoon Jolan als medium, te weten te komen wie zijn vijanden zijn. En die zijn talrijk. Uit het noorden komt de vikingvloot van Jorund-de-Stier, en binnen de muren van Brek Zarith wordt Shardar belaagd door zijn eigen baronnen. De sinistere burcht herbergt vele geheimen. Maar dan komt Thorgal aan bij het slot. Hij wordt gedreven door gevoelens die sterker zijn dan haat, maar moet als in een computerspel vele obstakels overwinnen om tot de eindmeet te komen. Gelukkig is er nog Jolan in wie een kracht van een nog onbekende omvang schuilt.

Aantal genomineerde albums van Grzegorz Rosinski: 34/2296
Aantal genomineerde albums van Jean Van Hamme: 65/2296
In september 1976 ontmoette Grzegorz Rosinski de scenaristen Jean Van Hamme en André-Paul Duchâteau, die voor de tekenaar de sf-reeks Hans zal schrijven. Rosinski sprak geen woord Frans en leerde de taal uit de scenario's die hij toegestuurd kreeg. Op dat moment stond Van Hamme op het punt zijn baan als manager in het bedrijfswezen op te geven om zijn schrijfcarrière te ontwikkelen.
 
Pas in 1982 verhuisde Grzegorz Rosinski van Warschau naar Brussel omdat de orde en het gezag in Polen het zelfs onmogelijk maken zijn platen op te sturen. Het kostte hem nog veel moeite om zijn gezin over te brengen.
 


© De Stripspeciaalzaak 2010