The Crow 1 door James O'Barr op nummer 2046
Net zoals de verloofde van The Crows alter ego Eric Draven, kwam James O'Barrs verloofde jong om. Dravens vriendin werd vermoord, die van O'Barr werd doodgereden door een dronken automobilist. Draven zat de moordenaars achterna uit wraak. O'Barr tekende het van zich af.
 
Isaac de Piraat 2: IJsbergen door Christophe Blain
Oog & Blik (2004, HC)

Het begint Isaac meer en meer de keel uit te hangen op het piratenschip van Jean Mainbasse. Van Jean moet hij ieder moment van de dag tekenen. Geen pretje, want niet iedere piraat wil zijn tronie op het papier toevertrouwd zien, zoals Isaac aan den lijve ondervindt. En probeer maar eens kunstzinnig te zijn wanneer het schip haast de dieperik in gaat tijdens een hevige storm. Het wordt er niet beter op wanneer het toch wel heel erg frisjes begint te worden. Na een lange tocht is het schip in Antarctische wateren beland. Met bevroren vingers een potlood vasthouden is niet evident. Nog een geluk dat Isaac niet weet wat er allemaal met zijn vrouw Alice gebeurt. Want ook thuis in Parijs zijn er kapers op de kust... Isaac de Piraat is een klassieke avonturenstrip met schitterende dialogen, personages van vlees en bloed en met veel gevoel voor humor en emoties.

Aantal genomineerde albums van Christophe Blain: 5/2296
Op zijn vijfde of zesde bezocht Christophe Blain voor het eerst een museum, het marinemuseum in Parijs. Het liet een dusdanige indruk op hem na dat hij dit jaren later nog als referentiemoment aanhaalde voor Isaac de Piraat en De Snelheidsbegrenzer.
 
Zijn legerdienst vervulde Christophe Blain in de marine van Brest op een antiduikbootfregat. Hij hield er uiteraard een schetsboek bij dat in 1994 een publicatie vond als Carnet d'un Matelot. In 1997 volgde nog Carnet Polaire over een reis naar een Franse poolbasis op Antarctica. Ondanks de zeereizen en zijn fascinatie voor de zee, lijdt Blain aan een chronische zeeziekte.
 


© De Stripspeciaalzaak 2010