De Torens van Schemerwoude 11: Olivier door Hermann op nummer 2044
Na zijn succesvolle kruistocht in Palestina keert ridderAymar beladen met rijkdom terug naar zijn heimat waar hij zijn naar eigen zeggen wondermooie leengoed Schemerwoude eindelijk opnieuw zal opzoeken. Dit slot van de eerste cyclus kent een waardig, maar triest einde.
 
Yoko Tsuno 5: Seinen voor de Eeuwigheid door Roger Leloup
Dupuis (1975, SC)

In het telecommunicatiecentrum van Hallebeek wordt een geheimzinnige boodschap van een Brits vliegtuig — dat al vermist is sinds 1933 — ontvangen. Het vliegtuig had belangrijke documenten van de Britse geheime dienst aan boord. De boodschap wordt geregeld verstuurd vanuit Afghanistan. Yoko, de briljante pilote, slaagt erin om bij de krater van waaruit de seinen gestuurd worden, te komen. Ze vindt er bizarre, agressieve aapjes.

Aantal genomineerde albums van Roger Leloup: 8/2296
In het kapsalon van zijn ouders vertelde hun buurman dat hij dringend op zoek was naar een inkleurder. De jonge Roger Leloup stelde zich voor en voor hij het wist zat hij gebogen over het Alex-album Het Vervloekte Eiland. Die buurman heette Jacques Martin.
 
Het talent van Roger Leloup sprong ook Hergé in het oog. Hij liet Leloup allerhande transportmiddelen tekenen tot in de kleinste technische details voor de rubriek Zien en Weten in het weekblad Kuifje. Hergé hoefde er enkel zijn Kuifje-personage in te tekenen als bestuurder.
 


© De Stripspeciaalzaak 2010