Kabbala 1 door Gregory Charlet op nummer 2042
Gaëls leven en leefwereld worden bepaald door twee gigantische appartementsgebouwen die als een reusachtig Ying Yang-symbool boven de stad uittorenen. Hij leeft in een wereld waar onverschilligheid heerst, waar alleen geld en uiterlijk belangrijk zijn. Kortom Gaël leeft NU, en hij besluit er iets aan te doen. Een album dat je van je sokken blaast.
 
Het Seizoen van de Palingen door Pierre Bailly + Denis Lapière
Dargaud (1996, HC), collectie Beeldroman

De contactgestoorde Louis heeft besloten tegen niemand meer te praten. Vanuit zijn eigen wereldje kijkt hij geamuseerd toe hoe zijn verpauperde familie op het kasteel langzaam ten onder gat aan immorele praktijken. Zijn enige vrienden zijn de palingen die ieder jaar terugkeren naar het waterrijke gebied waarin hij de hele dag rondzwerft. Dan ontmoet hij zijn grote liefde, een meisje dat écht stom is.

Aantal genomineerde albums van Pierre Bailly: 1/2296
Aantal genomineerde albums van Denis Lapière: 7/2296
Ook nog in 1996 verscheen De Lokroep van de Palingen van dezelfde auteurs. Het is een 24 pagina's tellend klein boekje op vijfhonderd genummerde exemplaren waarin Louis in een voor hem onbekende kamer een koffer vol boeken vindt die zichzelf voorlezen. Enigma was de uitgever voor de Nederlandstalige editie.
 
Met Ludo begon voor Pierre Bailly en Denis Lapière een reeks die zich meer toespitste op kinderen. De albums werden in het Frans geherlanceerd in de collectie Plukje waarvan Lapière samen met de kleutercollectie Ukje de collectiedirecteur was.
 


© De Stripspeciaalzaak 2010