De Nieuwe Avonturen van Toenga 8: Meester der Mammoets door Edouard Aidans op nummer 2025
Boeiende reeks over de prehistorie met man versus man, man versus stam, man versus dier en man versus vanalles en nog wat.
 
De Rode Ridder 51: De Excalibur door Karel Biddeloo
Standaard Uitgeverij (1971, SC)

Voor de wederopbouw van Camelot heeft Parcifal het zwaard Excalibur van zijn overleden vader koning Arthur nodig. Excalibur werd samen met zijn drager begraven op het slagveld. Johan wordt eropuit gestuurd om tussen de ribben van Arthurs stoffelijke overschot te gaan porren en het zwaard terug naar Camelot te brengen. Qrandar, de zoon van Bahaal die Arthur doodde, komt in dit album ook ten tonele: hij wil zijn vader wreken en ten allen prijze de heropbouw van Arthurs rijk tegenhouden. De (rotte) appel valt blijkbaar niet ver van de boom! De donderende galop van Ronde Tafelridders in strook 106 is een memorabele scène.

Aantal genomineerde albums van Karel Biddeloo: 15/2296
Qrandar heeft ook nog een zuster: de bloedmooie Astra, die dus de dochter is van Bahaal. Johan wordt er zelfs zwaar verliefd op. Dat gebeurt in deel 52, De Watermolen.
 
Karel Biddeloos grootste hobby was het figureren als cowboy in het westerndorp El Paso en later in Arizona Ranch waar westernshows werden gegeven en hij optrad als Johnny Rebel. Als je alle Rode Ridder-verhalen wat nader beschouwt, zal je merken dat ze vaak erg veel westernelementen bevatten.
 


© De Stripspeciaalzaak 2010