Het Boek van de Zelfmoordkonijntjes door Andy Riley op nummer 2016
Wat er precies op de lever ligt van de konijntjes in de cartoons van Andy Riley is niet duidelijk, maar ze zijn alleszins ontzettend inventief in het van kant maken van zichzelf.
 
Afrika door Hermann
Le Lombard (2008, HC), collectie Getekend

Het granieten huurlingenhoofd op de cover behoort toe aan de onverzettelijke Dario Ferrer. Hij is de eigenaar van een groot wildpark aan de rand van woelig Afrika. Als een in de hoek gedreven rat beschermt hij met lijf en leden zijn dieren. Stropers snijdt hij eigenhandig de keel over. Vrouwen zijn enkel goed voor de afwas en de seks, hen in de waan latend dat hij hen wel zal meenemen naar het Europese walhalla. Ferrer heeft slechts schrik van één onbeheersbaar beest: de politiek. Als op een dag een van zijn neushoorns door stropers wordt gedood, besluit hij onder lichte dwang toch een meelevende journaliste in zijn zog te tolereren. Op een van hun antistroperstochten horen ze plots hoe op de rand van hun gebied een stuk woud vernietigd wordt onder een mortieraanval. Ze besluiten de grens over te waden en zien een platgebombardeerd rebellendorp. Deze hel wordt ijverig gefotografeerd door 'IJzerlijm' Charlotte. Hun initiatief wordt helaas opgemerkt. En de jager wordt zelf het wild.

Aantal genomineerde albums van Hermann: 50/2296
Door een verkeerd gelopen communicatie met de inbinder verscheen Afrika enkel als hardcover in plaats van een geplande en aangekondigde softcover. De meeste albums van Hermann uit de auteurscollecties Vrije Vlucht en Getekend verschenen in zowel hard- als softcover, maar Afrika dus niet.
 
Tussen Afrika en Missié Vandisandi, dat andere one-shot met Afrika als prominent decor, liggen zeventien jaar. Tussen Hermanns laatste album van Bernard Prince en het nieuwe album dat in 2010 verschijnt, liggen 32 jaar. Alle goede dingen komen terug.
 


© De Stripspeciaalzaak 2010