Donjon Ochtendgloren -99: Hemd van de Nacht door Christophe Blain + Lewis Trondheim / Joann Sfar op nummer 1966
Geslaagde start van de spin-off van Donjon Zenit over de jeugdjaren van Hyacint, de baas van de donjon.
 
Largo Winch 9: Venetië Zien... door Philippe Francq + Jean Van Hamme
Dupuis (1998, SC+HC), collectie Spotlight

Zondag 13 september, drie uur in de ochtend. In een straatje in Venetië rent een man voor zijn leven, achtervolgd door drie tot de tanden bewapende schurken.Hij weet even aan hen te ontsnappen, ziet nog net kans de ruit van een reisbureau in te gooien, een paar woorden op een vel papier te krabbelen en het vel in een faxapparaat te steken. Twee seconden later sterft hij, doorzeefd met kogels. Maar de fax is verstuurd. De tekst luidt: "Largo Winch, look out for the Doge and for..." Het bal kan beginnen.

Aantal genomineerde albums van Philippe Francq: 15/2296
Aantal genomineerde albums van Jean Van Hamme: 65/2296
Voor de promotie van een van de albums vond de marketingafdeling van Dupuis het een goed idee om een mysterieuze fax te versturen naar verschillende krantenredacties. Daarin werd verkondigd dat Simon nog maar een paar dagen te leven had. Een journaliste van De Standaard pikte deze onheilstijding niet en kloeg de uitgeverij aan. Haar zoontje heet Simon.
 
Philippe Francq startte zijn carrière bij de Studio's Hergé waar hij Bob De Moor grote diensten bewees voor het uitwerken van de decors van de eerste tien pagina's van een album van Cori de Scheepsjongen en het inkten van het volledige album.
 


© De Stripspeciaalzaak 2010