Insiders 1: Tsjetsjeense Guerrilla door Renaud Garreta + Jean-Claude Bartoll op nummer 1961
De Spaanstalige Najah wordt als een van de eersten ingelijfd in een nieuwe Amerikaanse dienst die bedreigingen van de democratie wil bestrijden. Maar in werkelijkheid is Najah de Colombiaanse Isabel Mendoza, ooit een van de meest gezochte vrouwen ter wereld. Dead or Alive!
 
Jeremiah 18: Ave Caesar door Hermann
Dupuis (1995, SC+HC), collectie Spotlight

Een machtige leider is gefascineerd door het tijdperk van de oude Romeinen, waant zich de nieuwe Caesar en laat zich in "het nieuwe Rome" omringen door een als Romeinse soldaten verklede privémilitie. Met moderne tanks schept hij er plezier in een naburige stad regelmatig met kanonschoten op zijn grondvesten te doen daveren. Jeremiah en Kurdy zijn sowieso al op de vlucht voor de politie van het stadje, maar belanden van de weeromstuit bij de neo-Romeinen.Voorlopig spelen de twee het spelletje mee en laten zich opleiden als soldaten, maar de despotische omstandigheden en de situaties in een verschrikkelijk werkkamp doen de twee tot actie overgaan.

Aantal genomineerde albums van Hermann: 50/2296
Het eerstvolgende album na Ave Caesar was Sarajevo-Tango waarin Hermann nog meer afrekende met machthebbers, internationaal en tot op de hoogste niveaus!... Maar ook met onverschilligheid en besluiteloosheid.
 
In Zozolala 81 van juni/juli 1995 (het jaar van verschijnen van Ave Caesar) liet Hermann optekenen dat hij zelfmoord zal plegen als hij op zijn zeventigste niet meer kan tekenen. Hermann is geboren in 1938. Hij leeft en tekent nog steeds.
 


© De Stripspeciaalzaak 2010