De Ontdekking door Eric Heuvel op nummer 1941
Eigenlijk is dit een educatief album dat voor een flink deel over Nederland in de Tweede Wereldoorlog gaat. Het is uitgegeven in samenwerking met de Anne Frank Stichting en Verzetsmuseum Friesland, maar dan wel op een verstandig verhalende manier aangebracht zodat het educatieve element allerminst stoort.
 
Monster 3: 511 Kinderheim door Naoki Urasawa
Kana (2007, SC), collectie Big Kana

Na de rampzalige gebeurtenissen in Heidelberg is Tenma nu officieel de hoofdverdachte in de zaak van de seriemoorden. Hoewel hij voortdurend de hete adem van de wet in zijn nek voelt, blijft hij Johann op de hielen zitten, nu niet langer alleen om nog meer moorden te voorkomen, maar ook om zijn eigen onschuld te bewijzen... In de hoop een nieuw aanknopingspunt te vinden, probeert Tenma een licht te werpen op het duistere verleden van 'Monster'...

Aantal genomineerde albums van Naoki Urasawa: 13/2296
In april 2007 verscheen het eerste deel van Monster. Amper twee jaar later kwam de serie tot een einde met het achttiende deel. Het ritme zat er dus goed in.
 
Naoki Urasawa is net zoals veel van zijn stripmakende landgenoten een groot bewonderaar van Osamu Tezuka. Met zijn nieuwste reeks Pluto bewerkte en moderniseerde hij één hoofdstukje uit de reeks Astro Boy tot een eigen reeks.
 


© De Stripspeciaalzaak 2010