Het Gekroonde Hart integraal door Mœbius + Alejandro Jodorowsky op nummer 1925
Alain Mangel is een Joodse professor. Als een ware profeet onderricht hij zijn grote schare fans. Wanneer tijdens een van de talrijke naschoolse bijeenkomsten zijn vrouw Myra met de scheidingspapieren komt aandraven, leidt dit bij de tegenstanders van Mangel tot groot jolijt. Na deze vernedering verliest hij aanzienlijk aan populariteit, maar de harde kern blijft in Mangel geloven, met studente Elisabeth op kop.
 
De Werelden van Aldeberan 2e Cyclus: Betelgeuze 2: De Overlevenden door Léo
Dargaud (2001, SC)

Het jaar is 2184. Een ruimteschip met drieduizend mensen aan boord verlaat de aarde om de pas ontdekte planeet Betelgeuze te koloniseren. Maar er loopt iets mis. Slechts 55 mensen overleven de ramp. Er vormen zich vervolgens twee clans die elk afzonderlijk proberen te overleven in een vreemde wereld met al even vreemde wezens en natuurverschijnselen. Er is geen contact meer mogelijk met de aarde of de planeet Aldebaran. Alweer een interventie van de Mantrisse, een mysterieus wezen dat in de enorme oceaan van Aldebaran leeft? Een vraag die enkele bekende koppen uit de eerste cyclus zich ook stellen. Kim, een van die sleutelfiguren, laat zich overhalen om op onderzoek te trekken. In deel 2 komen Kim en haar diverse metgezellen eindelijk aan op Betelgeuze, een bizar mooie maar net zo goed uiterst vijandige planeet. En de vijandigheid vloeit niet alleen voort uit de confrontatie met enkele fantasierijke beesten.

Aantal genomineerde albums van Léo: 13/2296
Als tekenaar van Trent keek Léo in de strips van Blueberry om te zien hoe Jean Giraud paarden tekende. Voor De Werelden van Aldebaran is de creatie van zelf gefantaseerde dieren een veel makkelijker klus, beweerde Leo. Hij ontwerpt de dieren bovendien in functie van waar ze in het verhaal voor nodig zijn.
 
Zowel Léo als zijn uitgever Dargaud willen al jaren een soort encyclopedie uitwerken met daarin alle fauna en flora die Léo al heeft bedacht voor De Werelden van Aldebaran. Uit tijdsgebrek komt het er vooralsnog niet van.
 


© De Stripspeciaalzaak 2010