Spoon & White 1: Dood aan Alle Honden door Simon Léturgie + Yann / Jean Léturgie op nummer 1920
Spoon & White is één grote, op de spits gedreven parodie op het Amerikaanse politiefilmgenre met Dirty Harry, Die Hard, The Fugitive en Lethal Weapon op kop. Tussen de tientallen cameo's van populaire acteurs herken je ook een stoet bekende stripfiguren.
 
De Killer 2: De Valstrik door Luc Jacaman + Matz
Casterman (2000, HC)

Als de killer de kluts kwijtraakt, is dat geen prettig gezicht. Hij zou zo graag even uitblazen, weer tot zichzelf komen, maar het leven kan onverbiddelijk zijn. Is hij er klaar voor? Kan hij de valstrikken omzeilen? Ziet hij wat de kaarten verbergen? Weet hij wie te vertrouwen is?. Het gevaar in oude fouten te vervallen is groot. De Killer leest als een alligator. Lui, langzaam voortkabbelend, plots in twee drie pagina's ontploffend, je in een razend tempo meesleurend en je totaal verscheurd achterlatend, om dan uiteindelijk weer rustig verder te gaan, alsof er niets is gebeurd. Ondertussen krijg je een vreemd soort respect én vrees voor die antipathieke pokkevent en wordt je honger naar antwoorden deel na deel groter en groter.

Aantal genomineerde albums van Luc Jacamon: 6/2296
Aantal genomineerde albums van Matz: 7/2296
Tijdens het proces van Hans van Themsche, die op 11 mei 2006 de zwangere Malinese vrouw Oulematou Niangadou en het tweejarige Belgische meisje Luna Drowart doodschoot, in oktober 2007 werd er veel geschreven over het vermeende autisme van de jonge, racistische doder. In een interview uit september van datzelfde jaar beweerde Matz dat de killer een autist is die in de eerste cyclus interesse begint te vertonen voor anderen. De tweede cyclus toont aan hoe een moordenaar gemanipuleerd wordt door zijn opdrachtgevers.
 
Matz bekleedt nog steeds een zeer belangrijke functie als Editorial Story Design Director bij Ubisoft, een van de grootste Franse gameproducenten gevestigd in Parijs. Overal ter wereld, van Austin tot Amsterdam, wordt hij uitgenodigd om het over zijn vak, de trends en het belang van een verhaal in games te hebben. Zijn naam staat bij de credits van meer dan vijftig gametitels waaronder Assassin's Creed, Far Cry: Instincts, The Settlers: Rise of an Empire, Surf's Up, een reeks Tom Clancy-games, Star Wars: Lethal Alliance, Peter Jackson's King Kong: The Official Game of the Movie, Prince of Persia, Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith, Alexander, Myst IV: Revelation, Crouching Tiger, Hidden Dragon, XIII, Largo Winch: Empire Under Threat,...
 


© De Stripspeciaalzaak 2010