Ventilatoren door Seth op nummer 1903
Een man staat op, trekt zijn kleren aan, steekt zijn vals gebit in zijn mond, kookt een eitje... Het zijn de dagelijkse activiteiten van de gepensioneerde Abe Matchcard. Seth toont ons 77 bladzijden lang het weinig boeiende leven van de oude man die zich nog levendig de geschiedenis van Clyde Fans herinneren. Dit kleine familiebedrijf was ooit een bloeiende onderneming die ventilatoren verkocht. Abe was een topverkoper, zijn broer Simon niet. En daar heeft Abe het nog steeds moeilijk mee.
 
Peter Pan 5: Haak door Régis Loisel
Arboris (2002, SC+HC)

Het lukte Peter niet om zijn vriendje Pan, die door de piratenkapitein (die tot in dit album naamloos blijft) werd neergeschoten, het leven te redden met ene operatie. Peter raakte hiervan diep in de put en pas als hij tot de conclusie kwam dat Pan in hem voortleeft, was hij in staat de strijd tegen de piraten voort te zetten. Voortaan is hij zowel Peter als Pan, en dus Peter Pan! Hij ging in de tegenaanval en wist de piraat een hand af te hakken. Ook besloot hij in Londen een stel van zijn vrienden op te halen om hem bij te staan in de strijd. In deel 5, Haak, is de piratenkapitein oftewel kapitein Haak meer dan ooit op wraak belust, maar dan komt hij plots tot een onverwachtse ontdekking.

Aantal genomineerde albums van Régis Loisel: 14/2296
Haak had het laatste album van de reeks moeten worden en zou negentig pagina's tellen. Régis Loisel besloot uiteindelijk om het in twee te kappen voor een extra album. De lezers hadden anders nog eens vele jaren moeten wachten op de ontknoping.
 
De inkleuring van Haak gebeurde bij gebrek aan een afgewerkt atelier in Montréal, waar hij net naar verhuisde, grotendeels in de animatiestudio van Sylvain Chomet in dezelfde Canadese stad. Chomet werkte er op dat moment als regisseur aan de tekenfilm Les Triplettes de Belleville. Loisel en de animators kwamen bij gelegenheid elkaars werk bekijken.
 


© De Stripspeciaalzaak 2010